Glasvezel is de toekomst

Breedband Landsmeer is een initiatief door burgers en voor burgers om een razendsnel glasvezelnetwerk te realiseren voor iedereen in Purmerland, Den Ilp en Landsmeer. Glasvezel is het communicatienet van de toekomst. Op veel plekken in Nederland wordt glasvezel al aangelegd behalve in kleine gemeentes als Landsmeer. Wij willen niet achterblijven en daarom zullen wij zelf de handen uit de mouwen moeten steken. Om dit te realiseren moeten 45% van de huishoudens interesse tonen in het glasvezelnetwerk. De kosten voor deze dienst zal dan gelijk blijven of zelfs lager uitvallen ten opzichte van uw huidige aansluiting.

Sneller en meer betrouwbaar
Glasvezel is meer betrouwbaar en sneller in elk opzicht dan het huidig netwerk. Dit opent mogelijkheden voor nieuwe diensten als Ultra HD TV en zorg op afstand. Tevens blijft de capiciteit gelijk ongeacht het aantal gebruikers. De hele buurt tegelijkertijd films streamen en online gamen? Geen probleem.

Voorbereid op de toekomst
We doen steeds meer online. Films kijken, bellen, mailen, werken en steeds meer belangrijke informatie gaat in de ‘cloud’. Hiervoor heeft u een hoogwaardige verbinding nodig waar u op kunt vertrouwen. Nú en in de toekomst.

Eigen netwerk
Het netwerk blijft in beheer door de leden van Breedband Landsmeer. Wij zien er op toe dat iedereen wordt aangesloten en bepalen zelf de dienstaanbieder tegen aantrekkelijke prijzen.
   
Het dataverkeer zal verder groeien

Het dataverkeer neemt ieder jaar met ca. 40% toe. Daarbij wordt het steeds belangrijker dat de uploadsnelheid (verzenden) net zo hoog is als de downloadsnelheid (ontvangen). Dit is alleen bij glasvezelnetwerken het geval. Thuiswerken, online winkelen, online studeren, telebankieren, werken in de cloud, social media, beeldbellen, medische zorg op afstand, domotica: zijn slechts enkele voorbeelden die aangeven dat het internet niet meer weg te denken is uit ons dagelijks leven.

Glasvezel is het netwerk van de toekomst
De conventionele kopernetwerken kunnen in de toekomst de benodigde datastromen technisch niet meer aan. De mogelijkheden van een glasvezelnetwerk zijn hiervoor haast eindeloos. Wij bieden nu over ons netwerk snelheden aan van 250Mb/s  tot 1 Gb/s  up en down. Maar er kan al veel meer! Er is over glasvezel experimenteel een snelheid gehaald tot 100 terabits per seconde over 165 km. Dit komt neer op 3 maanden HD video in een seconde.

Meld u nu aan
Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Zie het verschil

speed